zondag 1 juli 2012

Rucola-pistache pesto (4-6 personen)

Bijgerecht.


Deze pesto past bij een pastaschotel, is lekker als dip, maar kan ook goed worden geserveerd bij vis of gevogelte. Kies bij voorkeur voor pistachepitten zonder zout. Zijn die niet verkrijgbaar, houd dan bij het op smaak brengen van de pesto daar rekening mee en voeg bij voorkeur niet extra toe.

Ingrediënten:
50 gram rucola
1 flinke teen knoflook
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
3 eetlepels pistaches
2 theelepels citroensap
1 eetlepel water
4 eetlepels olijfolie


Bereiding:
Was en droog de rucola en doe in de mengkom van een blender of foodprocessor. Pel de teen knoflook en snijd de teen in stukken en meng dit met de rucola. Voeg de kaas, pistaches, citroensap en water toe en stop met mengen zodra een samenhangende pesto is verkregen. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten