vrijdag 2 maart 2012

Mediterrane vleesstoofschotel 2 maart 2012

500 gram hachee vlees
2 rode paprika
1 aubergine
1 courgette
2 teentjes knoflook
2 uien
200 gram krieltjes
4 eetlepels magarine
1 pak tomatensaus (500 ml)
200 ml water
3 eetlepels gehakte verse peterselie
3 laurierblaadjes


Snijd de paprika, aubergine en courgette in stukjes
snipper de knoflook en de uien

In braadpan margarine verhitten
Ui en knoflook 1 minuut bakken
Hacheevlees toevoegen en in 4 minuten bruin bakken
Hacheevlees ruim met zout en peper bestrooien
Groenten toevoegen en 2 minuten meebakken.
Tomatensaus, 200 ml water en laurierblaadjes toevoegen en vervolgens 2 uur stoven.
Laatste 20 minuten de krieltjes ook mee laten stoven.
Peterselie fijnhakken.
Stoofschotel met peterselie bestrooien.

Bereidingstijd: 15 minuten en 120 minuten stooftijden.

Uit mijn eigen archief. Zout en peper naar eigen smaak. Peper  mag groen, wit of zwart zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten