maandag 2 juli 2012

Kaastaart van diverse soorten kaas, snack/lunch voor 6 pers.

Benodigdheden
7 plakjes deeg voor hartige taart
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, fijngesneden
1 eetlepel roomboter
300 g belegen kaas, geraspt
150 g oude kaas, fijn gesneden
175 g komijne kaas, plakjes
3 eieren
3 dl room
peper en zout
springvorm van 24 cm doorsnede
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Bekleed de springvorm, 24 cm doorsnede, met deeg en prik een aantal gaatjes in het deeg.
  • Bak de knoflook en ui in de boter goudbruin en verdeel dit over de bekleedde springvorm.
  • Strooi de belegen kaas over de bodem, verdeel hierover de oude kaas en leg in het midden de plakjes komijn.
  • Maak een mix van de eieren, peper en zout en de room.
  • Giet dit mengsel in de taart en bak in ±25 minuten goudbruin en gaar.
  • Lekker als lunch met een frisse groene salade. Maar ook zeer geschikt in kleine blokjes als borrelhapje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten