Benodigdheden
7 plakjes deeg voor hartige taart
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, fijngesneden
1 eetlepel roomboter
300 g belegen kaas, geraspt
150 g oude kaas, fijn gesneden
175 g komijne kaas, plakjes
3 eieren
3 dl room
peper en zout
springvorm van 24 cm doorsnedeBereiding
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Bekleed de springvorm, 24 cm doorsnede, met deeg en prik een aantal gaatjes in het deeg.
- Bak de knoflook en ui in de boter goudbruin en verdeel dit over de bekleedde springvorm.
- Strooi de belegen kaas over de bodem, verdeel hierover de oude kaas en leg in het midden de plakjes komijn.
- Maak een mix van de eieren, peper en zout en de room.
- Giet dit mengsel in de taart en bak in ±25 minuten goudbruin en gaar.
- Lekker als lunch met een frisse groene salade. Maar ook zeer geschikt in kleine blokjes als borrelhapje!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten