vrijdag 14 december 2012

Napolitaanse Sandwich (8 personen)


200 gram chocolade-ijs
350 gram vanille-ijs
75 gram aardbeien
16 ijswafels (9 x 4 centimeter)

Bekleed een vierkante (18 centimeter) vlakke bakvorm met vershoudfolie. Doe het chocolade-ijs in de vorm en verdeel het gelijk matig met de achterkant van een lepel, tot het ijs egaal de bodem bedekt. Verdeel 200 gram van het vanille-ijs snel op dezelfde manier over het chocolade-ijs en zet het onmiddellijk in de vriezer.
Was de aardbeien en pureer ze met een pureerstaaf. Meng de puree door de rest van het vanille-ijs. Haal de bakvorm uit de vriezer en verdeel het aardbeien-vanille-ijsmengsel erover. Druk het mengsel weer aan met de achterkant van een lepel en spreid het egaal uit. Zet het minstens 3 uur in de vriezer tot het ijs vast is.
Haal het ijs uit de diepvriezer en til het met behulp van de vershoudfolie uit de bakvorm. Trek de vershoudfolie aan de zijkanten naar beneden en snijd het ijs in 8 even grote rechthoeken. Leg steeds een wafel op deboven- en onderkant van iedere rechthoek en serveer ze direct.

Bereidingstijd: Circa 15 minuten en invriestijd 3 uur 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten