zondag 30 december 2012

Schouderkarbonade met selderij en salie (4 personen)


3 eetlepels olijf- of archideolie
25 gram boter
600 gram schouderkarbonades
versgemalen peper en zout
4 sjalotjes of 1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes
2 eetlepels bloem
200 milliliter kookroom
200 milliliter vleesbouillon
1 eetlepel grove mostard
1 eetlepel gehakte verse salie
enkele salie blaadjes voor de garnering

Verhit de olie met de boter en bak hierin de schouderkarbonades, bestrooi met zout en versgemalen peper, goudbruin. Schep het vlees uit de pan. Fruit in het bak vet de sjalotjes of de ui en knoflook. Schep de selderij erdoor en bak deze even mee.
Strooi de bloem er over en voeg de kookroom, bouillon, mostard en gehakte salie toe. Leg het vlees erin en stoof zachtjes 25 minuten. Bak enkele salieblaadjes in een klein beetje olie licht krokant en leg ze voor het serveren op het gerecht.

Bereidingstijd: ca. 40 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten