zaterdag 22 december 2012

Viscurry met spinazie (4 personen)


Over de combinatie vis en spinazie is in het verleden onrust ontstaan. Het zou in de maag nitraat omzetten in het schadelijke nitriet dat weer in verband wordt gebracht met de vorming van nitrosamines die mogelijk kanker kunnen veroorzaken. Medische bronnen en de Universiteit van Wageningen noemen deze mogelijkheid echter vooral theoretisch en stellen dat er geen bewijs is dat eten van de combinatie een gezondheidsrisico is.

1 flinke ui
1 eetlepel olie
circa 600 gram schelvisfilet
circa 1 eetlepel groene currypasta
3 tomaten
1 blik kokosmelk
200 gram (jonge) spinazieblaadjes
200 gram rauwe garnalen (schoongemaakt, met staart)

Pel en snipper de ui. Fruit de uisnippers in de olie in 3-4 minuten zacht. Snijd intussen de vis in blokjes. Fruit de currypasta ongeveer 1 minuut met de uisnippers mee. Ontvel de tomaten (eerst inkruisen en kort in kokend water onderdompelen), snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schenk de curry in de pan met een scheut water en breng aan de kook met de kokosmelk. Draai laag en voeg de blokjes vis toe. Laat ze in enkele minuten bijna gaar worden. Voeg stukjes tomaat, spinazieblaadjes en garnalen toe. Laat de spinazieblaadjes slinken in de saus en de garnalen roze kleuren. Serveer met rijst of noedels.

Bereidingstijd: circa 45 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten