4 eieren
4 grote gaargekookte aardappelen
1 eetlepels gezeefde bloem
5 eetlepels melk of slagroom
peper
3 eetlepels olie
2 theelepels eikruiden
100 gram gerookte kip, in dunne schijfjes
verse cress of alfalfa
Splits twee eieren in eiwit en eigeel. Stamp de aardappelen fijn en voeg de beide dooiers en de bloem toe. Roer vervolgens 3 eetlepels melk door en voeg naar smaak wat peper toe. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Schep hierin 4 rondjes (circa 10 centimeter) van het aardappelmengsel. Bak de blini’s aan beide zijden goudbruin op een lage stand.
Reken circa 4 minuten per kant.
Verwarm de overige olie in een steelpan. Klop de overige eieren los en voeg hieraan de melk en de eikruiden toe. Maak roerei in de steelpan en voeg de gerookte kip op het laatst toe. Schep het roerei op de blini’s en garneer met de cress of alfalfa.
Bereidingstijd: circa 35 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten