zaterdag 29 december 2012

Op de huidgebakken zeewolffilet met citroen-olijvenjus (4 personen)

4 zeewolffilets van 150 gram
versgemalen zwarte peper
1 theelepel gemalen komijn
600 gram panklare (wilde) spinazie
4 eetlepels olijfolie
sap van 1 grote citroen
100 gram kleine zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
2 bosuitjes, in ringetjes


Wrijf de zeewolffilets in met zout, peper en komijn en laat ze even liggen. Leg de spinazie in een grote stoommand en stoom de groente 6-8 minuten in een steamer of boven een pan met kokend water tot de blaadjes slinken. Schep de spinazie een of twee keer om. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en leg de zeewolffilets op de huidkant in de pan. Bak deze kant op hoog vuur in 3-4 minuten knapperig bruin. Keer de filets en bak de vis op wat lager vuur in nog 3-4 minuten gaar. Houd de filets warm op een bord onder aluminiumfolie. Roer het citroensap met de olijven en bosuitjes door het bakvet en warm de jus 1-2 minuten door. Voeg zonodig wat water toe en breng de jus op smaak met zout en peper. Schep 1 eetlepel olijfolie met wat zout en peper door de spinazie. Schep de spinazie op warme borden en leg de gebakken zeewolffilets er half op. Schep de jus erover. Lekker met penne of aardappelpuree.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten