Makreelpakketje
1 gestoomde makreel ( 300-400 gram)
200 gram dunne sperziebonen gehalveerd
1 rode ui, in blokjes
2 tenen knoflook, in plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1 eetlepel verse oregano of tijm, gehakt
1-2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels medium dry sherry
2 stukken bakpapier van 30 x 30 centimeter
Verwarm oven voor op 200 graden Celsius. Kook sperziebonen in 4 - 6 minuten beetgaar. Spoel af onder koud water af en laat uitlekken. Meng ze in een kom met ui, knoflook, paprika en oregano. Breng op smaak en sprenkel de olie erover. Verdeel dit mengsel over de stukken bakpapier. Maak de makreel schoon, verwijder het vel en de graten.
Leg de stukken vis op de groenten, maal er wat peper boven en sprenkel de sherry erover. Draai het bakpapier als een pakketje dicht. Leg ze op de bakplaat en laat in20 - 25 minuten gaar en heet worden. Lekker met couscous.
Bereidingstijd: 15 minuten + 25 minuten in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten