Omelet met uien en kaas
150 gram geitenkaas
100 gram versgeraspte oude Goudse kaas
6 eieren
4 middelgrote uien
50 gram boter
1 theelepel verse of gedroogde tijm
zout en versgemalen peper
-Snijd de uien in halve ringen.
-verhit de boter in een grote koekenpan en laat de uien bestrooid met de tijm en wat zout en peper op middelhoog vuur regelmatig omscheppend circa 10 minuten fruiten tot ze beginnen te kleuren.
-snijd intussen de geitenkaas in blokjes.
-Klop de eieren los in een kom en klop er de geraspte kaas en wat zout en peper door.
-Draai het vuur onder de pan met de uien laag.
-Giet de eieren over de uien en bestrooi de omelet met de blokjes geitenkaas.
-Zet een deksel op de pan en laat de omelet circa 15 minuten bakken tot de onderkant is gekleurd en de bovenkant gestold.
-Lekker met brood en tomatensalade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten