maandag 2 april 2012

Gevulde schnitzels met wittewijnsaus (4 personen) 2 april 2012

4 Varkensschnitzels à 125 gram
versgemalen peper
8 blaadjes basilicum
4 plakken parmaham of Coburger ham
1 eetlepel olijfolie
150 ml witte wijn
2 eetlepels boter
prikkers


Voorbereidingen:
Sla de schnitzels tussen een stukje folie extra plat.
Maal er aan beide kanten wat peper er over en leg op iedere schnitzel twee basilicumblaadjes en een plak ham.
Sla de schnitzels dubbel en steek vast met een prikker.

Bereiding:
Verwarm de olie en schroei de gevulde schnitzels aan beide kanten dicht.
Bak ze aan beiden kanten 2 tot 3 minuten.
Neem het vleesuit de pan en houd het warm onder folie.
Blus het bakvet af met de wijn en laat 2 minuten inkoken.
Laat de boter op een lage stand al roerend smelten in de saus, zodat deze zacht en romig wordt.
Leg het vlees terug in de saus en warm nog een minuut door.
Serveer direct.
Lekker met aardappelen uit de oven en broccoli of sperzieboontjes.

Bereidingstijd ca. 25 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten