donderdag 5 april 2012

Het montagelogboek HMS Victory 5 april 2012

Deel 12:


Fase 7 van de barkas en nog twee spanten.

Zoals voorheen de plakranden van de spanten wat opruwen, zonder de vorm van de spanten te veranderen. Nog niet met de kiel verbinden!

Nu hebben we nodig: de twee hoekdelen (22) van deel 6, de draad van deel 9 en de resterende 1,5 x 3 mm en 1,5 x 1,5 mm latjes van dezelfde uitgave.

De lier wordt volgens de bouwhandleiding in de juiste vorm gebracht en aan beide uiteinden van een korte draad als draaias voorzien. Daarna de twee lagers toevoegen en desgewenst de lier vóór het inzetten schilderen.

Naar keuze kunt u ook tot deel 14 wachten, waar het dan om het ankertouw gaat. Dit kan als alternatief om de lier worden gewikkeld in plaats van netjes opgerold onder in de boot te liggen.

De achtersteven van de barkas wordt van binnen gecompleteerd door het inzetten van de vier verstevigingen. De twee buitenste verstevigingen dienen aan beide hoekdelen (”liggende kniestukken”) te worden aangepast – later komen de hoekdelen erop te liggen. De twee binnenste verstevigingen dienen op 6 mm van elkaar te liggen.

Tot slot de beide hoekdelen aan de spiegel inzetten, schilderen (oker) en fixeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten