dinsdag 10 april 2012

Laura Dekker 10 april 2012

Laura Dekker

Ik heb nu enkele interviews van haar gezien en gelezen. Daarin komt ze veel volwassener over dan haar leeftijd doet denken. Ze weet wat ze wilt, ze weet wat ze kan en ze weet waar heen ze wil. Ze heeft meer levenservaring dan mening dertiger zou willen dat die dat had.

Ze wil verder leren, maar op haar manier. Laat we hopen dat we met het verhaal Laura Dekker geleerd hebben. Geleerd dat er kinderen zijn die meer in hun macht hebben dan dat we denken. Dat er minderjarig zijn die hoogbegaafd zijn en niet alleen in theoretische vakken, maar ook in praktische zakken.

Ja niet de minderjarige die een muziekinstrument speelt, maar die kan zeilen met een boot. Zo'n minderjarige wil ook haar dromen realiseren. Als zo'n minderjarige op theater tournee wilt mag dat. Als zo'n minderjarige een huis wil bouwen mag dat, maar de wereld rond zeilen mag dan weer niet.

Laten we de opvoeding van kinderen eens over aan de ouders. Behalve als deze kinderen ontsporen en crimineel gedrag vertonen, maar nee dan kijken we massaal de andere kant op. Dan is de kinderbescherming nergens te vinden, maar als een kind zijn droom wil realiseren dan wordt het tegen gewerkt.

Hopelijk wordt Laura Dekker in de toekomst met rust gelaten en kan ze zelf haar toekomst realiseren. Dit buiten de media of via de media laat die keuze aan haar. Laat ook de keuze aan haar waar ze haar toekomst wilt opbouwen. Voorlopig is dit het laatste stukje dat ik aan Laura Dekker besteed. Ik hoop dat ze een lang en gelukkig leven mag lijden. Met de mensen om haar heen die zij verkiest.

Foto's van het ad.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten