woensdag 11 december 2013

Provençaalse bonenschotel met runderworst (4 personen)

400 gram witte bonen  (1l blik of pot)
2 eetlepels olijfolie
4 runderworstjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
4 eetlepels tomatenpuree
4 vleestomaten, ontveld, in blokjes
1 eetlepel gehakte tijm  (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd
zout
versgemalen peper

Verwarm de bonen, giet ze af en vang het vocht op.

Verhit de olie en bak hierin de runderworstjes 10-12 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de tomaten­puree erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, tijm, zout en peper toe. Stoof zachtjes 5 minuten. Schep de bonen erdoor met 150 milliliter van het opgevangen bonenvocht. Warm goed door. Schep het gerecht in een schaal en leg de worstjes erop.

Bereidingstijd: circa 35 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten