maandag 2 december 2013

Salade van Parmaham en Mango (4 personen)

Voorgerecht

3 eetlepels notenolie
sap en rasp van 1 lemoen
1/2 eetlepel zoete chilisaus
150 gram verse rucola sla
2 eetlepel korianderblaadjes
2 eetlepels geknipte bieslook
8 plakjes parmaham, gehalveerd
1 mango, geschild en in plakjes
40 gram macadamianoten, grof gehakt
peper
zout

Meng de notenolie, het limoenrasp, 2 eetlepels limoensap en chillisaus.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de slablaadjes, dressing en de helft van de bieslook door elkaar.
Vouw de smalle repen ham tot roosjes.
Verdeel de slablaadjes over de 4 borden.
Garneer met de parmahamroosjes en mangoplakjes.
Bestrooi met de noten en het bieslook.
Lekker met geroosterd Turks brood.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten