woensdag 4 december 2013

Tempura van Groene Asperges

1 bos kleine groene asperges
1 bos grote groene asperges
pan ijswater
150 gram tempuramix
2 deciliter ijskoud water
1 sjalot, gesneden
1/2 bos platte peterselie, gehakt
zout
zwarte peper
olijfolie
Japanse soja

Schil de asperges en snijd het kontje er af.
Blancheer de asperges kort tot ze beetgaar zijn.
Koel de asperges direct af in ijswater en laat ze uitlekken op een doek.
Maak het tempura-beslag en zorg dat de frituur op 180 graden celcius is.
Haal de asperges door het tempurabeslag en frituur ze.

Leg de gefrituurde asperges op vetvrij papier en strooi er wat zout en peper overheen.
Meng ze vervolgens met wat fijngesneden ui en gehakte peterselie.
Breng op smaak door wat olijfolie en soja goed door de gefrituurde asperges te mengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten