zaterdag 4 februari 2012

Mijntjes Donners 4 februari 2012

Mijntje Donners

Geboren 4 februari 1974 te 's Hertogenbosch als Wilhelmina Petronella Ardina Maria Donners. Mijntje Donners speelde haar hele carrière bij hockeyclub 's Hertogenbosch een club die uitkomt en kwam in de hockeyhoofdklasse. Ze was aanvalster, met hockeyclub 's Hertogenbosch won Mijntje Donners tien keer op een rij landskampioen.

Voor het Nderlands elftal kwam Mijntje Donners 234 keer in actie. Ze scoorde 98 keer voor het Nederlands vrouwenhockeyploeg. Haar debuut bij het nationale vrouwenhockeyploeg was op 1 april 1994 tegen Zuid-Korea een oefenduel. Haar laatste interland was tegen Duitsland de met 2-1 verloren finale van de Olympische spelen in Athene.

copyright (c) ANP
 Mijntje Donners stopte haar hockeycarrière in het voorjaar van 2007. De bondspenning van de KNHB kreeg ze uit handen van Andre Bolhuis voorzitter-KNHB bij de Europese kampioenschappen in Dublin op 14 augustus 2005. De bondspenning maakt haar tot erelid van de Nederlandse Hockeybond.

Cabaretier, columnist, hockeywatcher Youp van 't Hek bedacht haar bijnaam Goudmijntje. In 1996, 2000 en 2004 deed ze mee aan de Olympische spelen.

copyright (c) www.mijntjedonners.nl  
Mijntje Donners werkt bij uitzendorganisatie Randstad en is nog steeds woonachtig 's Hertogenbosch. Ze is getrouwd met Roderick Nierman. Mijntje is moeder van zoon Wicke.

donderdag 2 februari 2012

Culinaire bitterballen 2 februari 2012

Voor 30 bitterballen:
200 gram kipgehakt
5 gram gelatine
50 gram paddestoelen (verschillende soorten)
1 eetlepel olifolie
50 gram ongezouten boter
3 gram kerriepoeder
65 gram bloem
175 ml gevogeltefond
peper
zout
tabasco
paneermeel (panko)
1 eiwit (losgeklopt)
plantaardige frituurolie


Week gelatine 10 minuten in koud water. Snij paddenstoelen in blokjes, bak kort in olie. Laat uitlekken. Bak kipgehakt in boter rul en roer de kerriepoeder er goed door. Voeg bloem toe en roer tot massa egaal is. Laat even zacht koken tot bloem gaar is. Voeg koude gevogeltefond toe en roer glad. Breng al roerend aan de kook haal van het vuur.
Voeg uitgeknepen gelatine en paddestoelen toe. Breng op smaak met peper, zout, tabasco. Zet ragout minstens 3 uur in de koelkast. Maal helft paneermeel fijn. Vul één ondiepe schaal met fijn paneermeel, één met losgeslagen eiwit, de derde met grof paneermeel. Rol ballen van ragout door de drie schalen. Bak ze enkele minuten in olie van 180 graden celcius.

BEREIDING: 60 minuten + 3 uur in de koelkast.

Recept komt uit 'Zonde & Berouw'

Picture of the day 2 februari 2012

2 februari 2012

woensdag 1 februari 2012