150 milliliter kippenbouillon
100 milliliter melk
150 gram polenta (maïsgriesmeel)
100 gram oude kaas, geraspt
4 eieren, hardgekookt en gepeld
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels mayonaise
1 granenontbijtreep of 1 eetlepel pompoenpitjes, voor garnering
4 kipfilets (ca. 500 gram)
zonnebloemolie
½ citroen, uitgeperst
zout
versgemalen peper
4 kwarteleitjes
250 gram snijbonen
½ zakje lente-uisaus
bieslook, gehakt
scheutje room
kleine ovenschaal, ingevet met olie
poffertjespan, ingevet met olie
Breng voor de polenta de kippenbouillon met de melk aan de kook en voeg de polenta toe. Laat de polenta 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen tot de korrels zacht zijn, blijf goed roeren. Voeg van de warmtebron af de kaas toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Smeer de polenta in de ovenschaal uit tot een laag van circa 4 centimeter dik. Zet circa een uur in de koelkast om op te stijven. Prak voor de eimousse de eieren fijn met een vork. Voeg de olijfolie en mayonaise toe en meng het tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper en garneer met stukjes granenontbijtreep. Verwarm de oven voor op 140°C. Besprenkel de kipfilets met zonnebloemolie en gril ze in een hete grillpan 30 seconden per kant. Leg de gegrilde kipfilets in een ovenschaal, besprenkel met citroensap en nog wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Laat het vlees 10 minuten rusten en gaar de filets vervolgens circa 15 minuten in de oven.Verwarm de poffertjespan. Tik elk kwarteleitje open boven een kuiltje in de pan, laat de dooier heel. Bak ze in circa 3 minuten gaar. Snijd de zijkanten van de snijbonen weg en snijd met een dunschiller lange spaghettislierten van de bonen. Kook de snijbonenspaghetti in 2 minuten beetgaar. Giet af en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Steek rondjes uit de opgesteven polenta en bak deze in een klontje boter goudbruin. Bereid de lente-uisaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de bieslook en het scheutje room toe. Serveer de saus over de kipfilets met erbij de polentarondjes, eimousse, kwarteleitjes en snijbonen-spaghetti.
Suggestie:
In plaats van een poffertjespan is een kookring in een koekenpan ook handig voor het bakken van de kwarteleitjes. Kwarteleitjes kunnen ook vervangen worden door een (klein) gewoon ei. • Het polentameel kan worden vervangen door griesmeel.
Bereidingstijd: circa 35 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten