4 portobello's
zout
zwarte peper
olijfolie
1 sjalot, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
klontje boter
150 milliliter room
een halve bos platte peterselie, fijngesneden
4 eieren gepocheerd
Haal het vel van de portobellohoeden.
Snijd de zijkant eraf zodat je goed bij de sporen kunt komen.
Verwijder de sporen met een lepel.
Gril de hoeden aan beide zijden.
Snijd de schil en sporen fijn. Dit wordt de vulling.
Bak de vulling in een koekenpan met wat olie.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de knoflook en de sjalot en een klontje boter toe.
Pocheer de eieren.
Voeg als de vulling in de koekenpan donker van kleur is en het vocht is verdampt een beetje room toe en reduceer dit tot een derde.
Voeg op het laatst de platte peterselie toe.
Laat de vulling vervolgens uitlekken in een zeef.
Schep de vulling in de hoeden.
Leg er een gepocheerd eitje op en bestrooi naar eigen smaak met zout en peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten