vrijdag 6 december 2013

‘Energy-Boost’ loempia met guacamole (4 personen)

4 vellen filodeeg
100 gram notenrijst
100 gram zoute cashewnoten of pinda's, gehakt
2 eetl. Ketjap manis
1 mespunt chilipoeder
75 gram wortel, geraspt of in fijne reepjes
zout
versgemalen peper
arachide- of zonnebloemolie
voor de guacamole:
200 milliliter mayonaise, halfvol
1 tomaat, ontveld, in stukjes
1 ui, gesnipperd
½ citroen, geperst
1 avocado, geschild en gepureerd
1/2eetlepel verse koriander, fijngehakt
1 theelepel sambal oelek
1 mespuntje chilipoeder
zout
versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de vellen filodeeg en bewaar ze onder een vochtige doek om uitdroging te voorkomen. Kook de rijst 5 minuten langer dan op het pak staat, giet af, vang het kookvocht op en bewaar het. Laat de rijst in de pan met deksel erop even staan.
Voeg hierna kookvocht toe tot de rijst wat papperig wordt. Schep de rijst in een schaal en meng de andere ingrediënten behalve de olie erdoor. Meng de ingrediënten voor de guacamole en zet die koel weg.

Leg 2 vellen filodeeg op elkaar. Bestrijk ze met olie. Leg in het midden van het vel het rijstmengsel. Vouw daarna de loempia dicht. Bestrijk de bovenkant met een beetje olie. Bak de loempia in het midden van de oven 15-20 minuten. Serveer met de guacamole.

Suggestie:
Maak eens een Relax loempia. Volg de werkwijze als hierboven maar kies voor een andere vulling. Meng door 200 gram gekookte pandanrijst een ½ geprakte banaan, 2 ananasschijven in kleine stukjes, 2 eetlepels gemalen kokos, 1 theelepel kaneelpoeder en versgemalen peper. Serveer hierbij een sausje van 200 ml kokosmelk, 1 eetlepel
pindakaas, 3 eetlepels ananassap en 2 eetlepels honing. Lekker met lavendelthee!

Bereidingstijd: circa 40 minuten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten