zaterdag 27 oktober 2012

Broccolistamppot met cashewnoten (4 personen)


Dit vegetarische stamppotje wordt geserveerd met noten. Kies bij voorkeur ongezouten cashewnoten. Hier komt de smaak van e noten beter bij naar voren dan bij gezouten noten. Rooster de noten even in de koekenpan, voor ze over de stamppot worden gestrooid.

2 grote struiken broccoli
1,5 kilogram aardappels
boter of magerine
scheut melk
2 theelepels Dijon mosterd
water
tabasco naar smaak
100 gram geraspte oude kaas
250 gram cashewnoten

Schil de aardappels en kook ze gaar in water met zout. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Kook de roosjes gaar. Giet de aardappels en groente af en stamp beide door elkaar onder de toevoeging van boter of magerine en melk. Breng op smaak met mosterd, geraspte kaas en enkele druppels tabasco. Rooster de cashewnoten intussen kort in de koekenpan. Serveer de stamppot bestrooid met cashewnoten.

Bereidingstijd: circa 45 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten