dinsdag 23 oktober 2012

Gegrilde dorade met chilisaus en sesamzaad (4 personen)

4 doradefilets van 150 gram
2 sjalotjes, fijn gesnipperd
1 eetlepel verse bieslook, gehakt
1 eetlepel verse dille, gehakt
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel paneermeel


Verwarm de ovengrill. Leg de visfilets naast elkaar op de bakplaat of in een ovenschaal. Meng de sjalotjes met bieslook en dille, olie, sojasaus, chilisaus. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Meng het sesamzaad met het paneermeel en strooi dit mengsel over de zeebaars. Schuif het gerecht ca. 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de vis in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden. Serveer er gebakken rijst of mie met komkommersalade bij.

Dit is ook een goed recept voor hele dorade (panklaar): pak de vis zonder sesamzaad en paneermeel eens in aluminiumfolie en leg het pakketje op de barbecue of 15 minuten in een oven van 200 °C. Rooster sesamzaad en paneermeel in een droge hete koekenpan en strooi het na het bereiden over de vis.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten