zondag 28 oktober 2012

Gazpacho (4 personen)


Voorwaarde nummer één voor een lekkere gazpacho is dat de tomaten superrijp en smakelijk zijn.

750 gram rijpe tomaten
1 kleine komkommer
1 grote teen knoflook
1 deciliter olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
tabasco

Voor de garnering:
stuk paprika
1 lente-uitje
2-3 zwarte olijven
basillicum

Kruis de tomaten aan de onderkant in. Leg ze in kokend water zodat het velletje gemakkelijk loslaat. Verwijder het velletje. Snijd de tomaten in stukken. Schil de komkommer en snijd deze in stukken. Pel de teen knoflook. Doe alles in de mengkom van de foodprocessor en schakel de motor in. Laat tot een gladde soep draaien onder het toevoegen van olie en azijn. Stop de motor zodra de soep glad gepureerd is. Proef en breng op smaak met tabasco. Zet de soep in de koelkast om door en door koud te worden. Snijd voor de garnering paprika, lente-ui en olijven klein. Garneer de soep (staat mooi in een glas) vlak voor het serveren mee en steek er de kleinste (top)blaadjes van een takje basilicum in.

Bereidingstijd: circa 20 minuten plus circa 120 minuten in de koelkast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten