zondag 28 oktober 2012

Omgekeerde nectarinecake (12-16 stukken)

De cake kan ook met (ontvelde) perziken of met abrikozen worden gemaakt. Gebruik een grote diepe ronde of vierkante bakvorm of schaal om de cake in te bakken (30 centimeter).

250 gram zachte boter
300 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram suiker
mespunt zout
½ theelepel bakpoeder
4 eieren
150 milliliter
6 rijpe nectarines

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in en bestuif licht met bloem. Leg op de bodem eventueel een vel bakpapier. Maak een beslag van boter, zelfrijzend bakmeel, suiker, bakpoeder, eieren en yoghurt en voeg zout toe. Klop tot een glad beslag. Halveer de nectarines en leg ze met het snijvlak omhoog in de vorm. Schenk hierover het beslag uit. Schuif het geheel in de oven en bak de cake in 50-60 minuten gaar.
Controleer of de cake gaar is door er een houten prikker in te steken, die er droog uit moeten komen. Laat de cake in de vorm uitdampen en keer de cake dan op een bord. Serveer warm met een bol ijs of serveer de cake bij een kop koffie of thee.

Bereidingstijd: circa 90 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten