woensdag 17 oktober 2012

Zomerstamppot met saus van saucijzen (4 personen)

4 saucijsjes
2 teentjes knoflook
1 ui, gesnipperd
1 blikje gepelde tomaten
zout
versgemalen peper
600 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukken
2 groentebouillontabletten
2 courgettes, gewassen en grof geraspt
1 bos peterselie, gewassen en fijngehakt 


Trek de vellen van de saucijsjes en verkruimel het vlees. Bak het op middelhoge stand samen met de knoflook en ui lichtbruin. Voeg de tomaten zonder het sap toe en maak ze met een vork wat kleiner. Laat de saus op middelhoge stand circa 5 minuten inkoken. Mocht de saus wat te dik worden, voeg dan wat tomatensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de aardappelen gaar in ruim water met de bouillontabletten. Giet af en stamp ze fijn met de geraspte courgette en peterselie. Breng verder op smaak met zout en peper. Serveer met de vleessaus.

Bereidingstijd: circa 20 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten