dinsdag 30 oktober 2012

Fritatta met courgette (4 personen)


Deze Italiaanse omelet met plakjes courgette en champignons kan eventueel extra bestrooid worden met geraspte kaas of met plakken mozzarella worden bedekt die dan kort onder de grill van de oven kunnen worden gesmolten.

1 courgette
125 gram champignons
1 kleine teen knoflook
olijfolie
4 eieren
100 milliliter melk
zout
peper
2 eetlepels gehakte peterselie

Snijd of schaaf de courgette in dunne plakken. Maak de champignons schoon en snijd ook deze in plakjes. Pel en snipper de teen knoflook. Verhit in een grote koekenpan een beetje olie en fruit hierin de plakjes courgette enkele minuten. Voeg de champignons toe en laat ze kleuren. Voeg extra olie toe indien nodig. Strooi de gehakte knoflook in de pan. Klop de eieren met de melk in een grote kom los met een garde. Breng op smaak met zout, peper en de helft van de peterselie. Draai de warmtebron laag en schenk de losgeklopte eieren over de groente in de pan. Schep voorzichtig om zodat alles met ei bedekt wordt en laat alles zachtjes stollen. De onderkant van de fritatta moet licht gekleurd zijn. Plaats om de bovenkant goed te laten stollen de pan voor 1-2 minuten onder een hete grill of leg een deksel op de fritatta zodat ook de bovenkant goed stolt. Laat de Italiaanse omelet op een groot bord glijden, bestrooi met de rest van de gehakte peterselie en serveer in punten. De fritatta kan ook koud worden gegeten.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten