woensdag 3 oktober 2012

Espressopudding (8 personen)

2 eieren
10 gram gelatine
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 deciliter melk
2 deciliter espresso of sterke filterkoffie
4 deciliter slank- of slagroom
pure chocoladeschaafsel 
slagroom


Neem de eieren 10 minuten van tevoren uit het doosje in de koelkast. Week de gelatine in ruim koud water. Splits de eieren met een eierscheider in eiwit en eidooiers. Klop de eidooiers met 100 g suiker, de vanille en de melk dikschuimig. Verwarm dit met de koffie op een lage stand en laat al roerende binden. Neem de pan van het vuur en voeg de goed uitgeknepen gelatine toe. Laat de vla afkoelen en klop de slagroom stijf met de overige suiker. Klop de eiwitten stijf in een schone beslagkom. Meng de helft van de slagroom en alle eiwitten luchtig door de pudding. Leg een met water gespoelde springvormrand (20 cm) op een glazen schaal. Vul met de pudding en laat dit ca. 2 uur in de koelkast staan. Verwijder dan de vorm en garneer met de chocolade en de overige slagroom.

Bereidingstijd: circa 45 minuten + 2 uur in de koelkast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten