zaterdag 24 november 2012

Aardappelsalade met tonijn (4-6 personen)

Deze salade is van oorsprong afkomstig uit Spanje. De voorkeur gaat uit naar tonijn op water (brine)maar tonijn op olie kan ook. Gebruik dan wel de naturel tonijn en niet de soort waaraan groente is toegevoegd. Wie niet te grote aardappelen snel in gelijkmatige plakken wil snijden kan daarvoor goed een eiersnijder (of tomatensnijder) gebruiken.

750 gram aardappelen
3 eieren
6 eetlepels olijfolie (of zonnebloemolie)
2 eetlepels witte wijnazijn
zout
peper
2 sjalotten
bosje peterselie
2 blikjes tonijn

Kook de aardappelen in circa 20 minuten in de schil gaar. Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd de eieren elk in vier parten. Klop in een kom olie en azijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Snipper de sjalotten en hak de peterselie fijn. Laat de aardappelen uitdampen en pel ze. Snijd de aardappelen in plakjes en meng de plakjes met de dressing. Strooi de uisnippers en kruiden over de aardappelsalade en meng opnieuw. Bestrooi met versgemalen peper. Laat de aardappelsalade koud worden. Laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn door de aardappelsalade en garneer met de partjes ei.

Bereidingstijd: circa 75 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten