donderdag 8 november 2012

Zomerse roerbak uit de wok (4 personen)

1 limoen of citroen
1 teen knoflook
1 eetlepel abrikozenjam
1 eetlepel gedroogde Italiaanse tuinkruiden
(zonnebloem)olie
400 gram kipfilet
500 gram groene asperges 
6 middelgrote aardappelen
1 zoete ui
1 bosje verse basilicum
zout
zwarte peper


Pers de limoen of citroen uit. Meng in een plastic zakje (met druksluiting) 2 eetlepels van het sap met knoflook uit de pers, abrikozenjam, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olie. Snijd het vlees in 1/2 cm dikke plakjes. Schep 
het vlees in de marinade in het zakje en marineer het 2-8 uur. Kneed het vlees regelmatig zodat de marinade goed in het vlees dringt. Haal het onderste deel van de asperges en snijd ze in delen. Kook de aardappelen in de schil en spoel ze koud in een vergiet. Snijd de bijna gare aardappelen in parten. Halveer de uien en snijd de helften in smalle partjes. Stapel de basilicumblaadjes en snijd in reepjes. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.
Verhit de wok voor. Schenk er wat olie in en roerbak de stukjes kip in 3 gedeeltes goudbruin. Schep alle kip in de pan, voeg de uien toe en roerbak op hoog vuur 3 minuten. Temper de hitte tot half, schep de aardappelpartjes erbij en roerbak 5 minuten. Schep de asperges in de wok en verwarm het gerecht op laag vuur, onder regelmatig omscheppen, nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en de rest van het limoen/citroensap en schep op het laatst de basilicum erdoor.

Bereidingstijd: circa 45 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten