donderdag 8 november 2012

Zomerse maaltijdsalade met kip en meloen (4 personen)

350 gram kipfilet
peper
kerriepoeder
1-2 eetlepels olie
1 krop ijsbergsla
2 uitjes
1/2 komkommer
1/2 meloen of kleine meloen
1 blikje maïskorrels (uitlekgewicht ± 220 gram)
1 bakje tuinkers
2 sinaasappels
5 eetlepels (maïs)olie


Kruid de kipfilets met peper en kerriepoeder. Verhit in een kleine wok of hapjespan de olie en bak hierin de kipfilet rondom goudbruin en gaar in 15-20 minuten. Laat de kipfilet wat afkoelen en snijd hem in stukjes. Haal intussen de slabladeren los en snijd ze wat kleiner. Snijd de uitjes in dunne ringen, de komkommer in halve plakjes en steek met een meloenboor balletjes vruchtvlees uit de meloen. Laat de maïs uitlekken. Knip de tuinkers af. Schil één sinaasappel dik. Snijd de partjes uit de vliesjes. Vang het sap op. Pers de tweede uit. Roer van sinaasappelsap en maïsolie een dressing en breng deze op smaak met zout en peper. Meng alles vlak voor het serveren. Geef er stokbrood bij.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten