donderdag 22 november 2012

Italiaans gehakt (6-8 personen)


Half om half gehakt kopen is natuurlijk handig, maar in de verhouding zoals hieronder wordt het net iets magerder. In Italië laat men overigens het gehakt zelf draaien. Kant en klaar kopen is daar veel minder gebruikelijk.

650 gram rundergehakt
350 gram varkensgehakt
1 grote ui
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
zout
peper
mespunt gemalen kaneelstokje1 ei
½ bosje peterselie
bloem

Doe het gehakt in een kom. Pel de ui en rasp deze hierboven en meng met de Parmezaanse kaas, zout, ruim versgemalen peper en kaneel naar smaak door het vlees. Klop het ei los. Hak de peterselie fijn en meng dit als laatste door het gehakt met het losgeklopte ei. Vorm hiervan met vochtige handen 6 of 8 afgeplatte ballen. Strooi bloem op een bord en wentel het gehakt hierdoor. Verhit boter in een braad- of hapjespan en braad hierin het gehakt rondom bruin en gaar.

Bereidingstijd: circa 45 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten