maandag 12 november 2012

Zomerse gratin met gehaktballetjes (4 personen)

400 gram rundergehakt
1 eetlepel gehaktkruiden
1 ei, losgeklopt
circa 50 gram paneermeel
450 g aardappelschijfjes, voorgekookt
125 milliliter kookroom
zout
versgemalen peper
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel gedroogde oregano
1 grote courgette, in dunne plakken 
2 grote tomaten, in plakken
100 gram geraspte jonge kaas


Kneed het gehakt met de kruiden en het ei en voeg zo veel paneermeel toe als nodig is om een stevig gehaktmengsel te krijgen. Rol kleine balletjes en laat ze circa een halfuur in de koelkast opstijven. Zet de aardappelschijfjes op met de room, wat zout en peper, de knoflook en oregano. Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de aardappelschijfjes 2 minuten koken en stort ze in een ingevette ovenschaal. Verdeel de courgette- en tomatenplakjes om en om over de aardappel en leg de balletjes hierop. Bestrooi met geraspte kaas en bak in circa 30 minuten bruin en gaar.

Bereidingstijd: circa 40 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten