donderdag 8 november 2012

Gevulde zalmforel (6 personen)

2 dikke stukken zalmforel met vel van elk 500 gram
1 sinaasappel
2 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels dille (fijngehakt)
3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
1 eetlepel zeezout
zwarte peper (versgemalen)
1 kleine venkelknol (dun geschaafd)
1 rode ui (in dunne dunne ringen)


Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een kommetje de sinaasappelrasp met 2 eetlepels sinaasappelsap, de dille, peterselie, het zout en royaal peper tot een sausje. Bestrijk de roze zijden van de zalmforel met dit sausje. Leg 1 stuk zalmforel met de velkant op een plank. Verdeel de venkel en ui over de roze kant. Leg het andere stuk zalmforel met de roze kant op de vulling. Bind de stukken zalmforel op tot een rollade met een stuk rolladetouw op elke 2 cm. Laat de zalmrollade minstens een uur marineren in de koelkast. Laat de zalmrollade weer op kamertemperatuur komen en bestrijk hem rondom met olie. Leg de rollade op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue en rooster de zalmforel in 20-30 minuten mooi bruin en bijna gaar, keer de rollade regelmatig.

Bereidingstijd: circa 40 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten