dinsdag 20 november 2012

Tortilla's met kidneybonen (4 personen)

400 gram rundergehakt
100 gram chorizoworst (dikke plakken)
2 eetlepels tacokruiden
1 liter kidneybonen (uit blik)
3 eetlepels maïsolie
1 ui
1 liter tomatensaus (kant-en-klare)
2 eetlepels jalapeñopepers (uit een potje, fijngehakt)
8 tortilla's
100 gram geraspte kaas


1. Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.
2. Snijd de plakjes chorizo in 4 stukjes.
3. Pel en snipper de ui.
4. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de ui 3 minuten op een matig vuur.
5. Draai het vuur hoog, voeg het gehakt en de chorizo toe en roerbak deze tot het gehakt rul is en iets bruin begint te worden.
6. Voeg de jalapenopeper en de tacokruiden toe. Roer de tomatensaus en de uitgelekte bonen erdoor. Breng het gerecht al roerend tegen de kook en laat het een paar minuutjes pruttelen.
7. Schep een paar flinke lepels van het bonenmengsel op de tortilla's, vouw ze dicht en leg ze in een ovenvaste schaal, strooi de kaas erover en laat ze onder de hete grill goudbruin gratineren.

Bereidingstijd: circa 20 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten