dinsdag 20 november 2012

Varkensoester saltimbocca in kaassaus (4 personen)

4 varkensoesters
4 plakken parma ham
4 blaadjes salie (vers)
50 gram boter
1 deciliter witte wijn (droge)
1 teentje knoflook (geperst)
125 gram gruyère (geraspt)
125 gram emmenthaler (geraspt)
eetlepel maïzena
zout
peper (versgemalen)


1. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Vouw een plak parmaham om elke varkensoester, leg op de uiteinden een salie blad en steek dit vast met een prikker. Verhit de boter in een koekenpan en bak hier in de varkensoester in ± 8 minuten aan beide zijden rosé en goudbruin.
2. Breng ondertussen in een sauspan de witte wijn met de knoflook tegen de kook aan. Houd de wijn tegen de kook aan, voeg al roerende beetje bij beetje de kaas toe en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat. Los in een kopje de maïzena op in 2 eetlepels water en bind hiermee de kaassaus. Breng de kaassaus verder op smaak met zout en versgemalen peper. Houd de kaassaus warm.
3. Leg het vlees in een ovenschaal, schep de warme kaassaus erover en gratineer dit onder de grill tot de saus licht gekleurd is.

Bereidingstijd: circa 15 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten