donderdag 5 juli 2012

Varkenskarbonades met gebakken appel en cider (4 personen)

Ingrediënten:
4 Varkenskarbonades
4 appels
2 eetlepels citroensap
1 ui
50 gram boter
circa 350 mililiter cider (droog of medium)
zout en versgemalen peper


Bereiding:
Schil de appels
Steek de klokhuizen er met behulp van een appelboor uit.
Snijd de appels in dikke plakken.
Leg de plakken in een kom met water waaraan het citroensap is toegevoegd.
Snijd de gepelde ui in dunne ringen.
Zet twee koekenpannen klaar.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de uiringen in enkele minuten zacht en lichtbruin.
Schep de uiringen uit de pan.
Bak vervolgens de karbonades snel aab beide kanten aan. Voeg eventueel wat extra boter toe.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Bak het vlees op een matige hitebron ongeveer 5 minuten per kant.
Verhit de rest van de boter in de tweede koekenpan.
Haal de appelschijven uit het water en dep ze droog.
Bak de appelschijven aan beide kanten op een middelmatige hittebron lichtbruin, de schijven moeten stevig blijven.
Haal de gare karbonades uit de pan.
Giet de cider in de pan en voeg de uiringen toe, roer de aanbaksels los van de bodem en verwarm de cider.
Verdeel de appelschijven, karbonades en uiringen over de borden en giet de ciderjus eroverheen.
Lekker met beetgaar gekookte sperziebonen en krieltjes.

Bereidingstijd: circa 35 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten