Schol verdient het
om vaker gegeten te worden. De vis is goedkoop, smakelijk en nu in
dit seizoen prima van kwaliteit. Kookroom bevat minder vet dan
slagroom en gaat niet schiften bij verhitting. Finesse voor koken is
op dezelfde manier als kookroom te gebruiken.
10 (kleine) scholfilets
zout
peper
bos dille
1 theelepel geraspte limoenschil
2½ deciliter kookroom
½ visbouillonblokje
Spoel de
scholfilets af en dep ze droog. Halveer de scholfilets in de lengte,
bestrooi ze met peper en
zout en rol ze op.
Steek een cocktailprikker door de opgerolde filets. Breng een laagje
water aan de kook in een pan. Leg enkele takjes dille in een
stoominzet en schik hierop de helft van de scholrolletjes. Zet het
stoommandje op de pan en dek af met een deksel. Stoom de rolletjes
schol gaar in circa 3-4 minuten. Neem ze uit de stoominzet en stoom
de andere rolletjes op dezelfde manier. Hak de resterende dille fijn
en breng met limoenschil, verbrokkeld bouillonblokje en room aan de
kook, laat kort inkoken en breng op smaak met zout en peper. Serveer
5 rolletjes per persoon.
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten