zaterdag 22 december 2012

Gestoomde scholrolletjes (4 personen)


Schol verdient het om vaker gegeten te worden. De vis is goedkoop, smakelijk en nu in dit seizoen prima van kwaliteit. Kookroom bevat minder vet dan slagroom en gaat niet schiften bij verhitting. Finesse voor koken is op dezelfde manier als kookroom te gebruiken.

10 (kleine) scholfilets
zout
peper
bos dille
1 theelepel geraspte limoenschil
2½ deciliter kookroom
½ visbouillonblokje

Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Halveer de scholfilets in de lengte, bestrooi ze met peper en
zout en rol ze op. Steek een cocktailprikker door de opgerolde filets. Breng een laagje water aan de kook in een pan. Leg enkele takjes dille in een stoominzet en schik hierop de helft van de scholrolletjes. Zet het stoommandje op de pan en dek af met een deksel. Stoom de rolletjes schol gaar in circa 3-4 minuten. Neem ze uit de stoominzet en stoom de andere rolletjes op dezelfde manier. Hak de resterende dille fijn en breng met limoenschil, verbrokkeld bouillonblokje en room aan de kook, laat kort inkoken en breng op smaak met zout en peper. Serveer 5 rolletjes per persoon.

Bereidingstijd: circa 20 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten