Over de combinatie
vis en spinazie is in het verleden onrust ontstaan. Het zou in de
maag nitraat omzetten in het schadelijke nitriet dat weer in verband
wordt gebracht met de vorming van nitrosamines die mogelijk kanker
kunnen veroorzaken. Medische bronnen en de Universiteit van
Wageningen noemen deze mogelijkheid echter vooral theoretisch en
stellen dat er geen bewijs is dat eten van de combinatie een
gezondheidsrisico is.
1 flinke ui
1 eetlepel olie
circa 600 gram schelvisfilet
circa 1 eetlepel groene currypasta
3 tomaten
1 blik kokosmelk
200 gram (jonge) spinazieblaadjes
200 gram rauwe garnalen
(schoongemaakt, met staart)
Pel en snipper de
ui. Fruit de uisnippers in de olie in 3-4 minuten zacht. Snijd
intussen de vis in blokjes. Fruit de currypasta ongeveer 1 minuut met
de uisnippers mee. Ontvel de tomaten (eerst inkruisen en kort in
kokend water onderdompelen), snijd ze in vieren, verwijder de pitjes
en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schenk de curry in de pan met
een scheut water en breng aan de kook met de kokosmelk. Draai laag en
voeg de blokjes vis toe. Laat ze in enkele minuten bijna gaar worden.
Voeg stukjes tomaat, spinazieblaadjes en garnalen toe. Laat de
spinazieblaadjes slinken in de saus en de garnalen roze kleuren.
Serveer met rijst of noedels.
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten