vrijdag 21 december 2012

Mosselen met spinazie, venkel, witte ui en tomaat ( 4 personen)


4 kilogram mosselen
4 tomatenpuree1 grote zoete witte ui
1 flinke venkelknol
1 glas droge witte wijn
2 flinke handen panklare verse spinazie (ongeveer 300 gram)
peper
zout

Spoel de mosselen af en verwijder de kapotte schelpen.
Ontvel de tomaten, snij in vieren, verwijder de zaadjes en halveer. Snij of schaaf de venkel in dunne plakken en snij het groen grof. Pel de ui en snij in ringen.
Breng de mosselen met de ui, venkel en wijn in een ruime pan met deksel erop aan de kook. Til het deksel op als het kookt en schep de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat het kookvocht het deksel nog twee keer omhoog drukken.
Roerbak de spinazie en voeg de tomaat stukken toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep bij de mosselen. Schud de pan om en bestrooi voor het serveren met venkelgroen.

Bereidingstijd: circa 20 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten