4 kilogram mosselen
4 tomatenpuree1 grote zoete witte ui
1 flinke venkelknol
1 glas droge witte wijn
2 flinke handen panklare verse
spinazie (ongeveer 300 gram)
peper
zout
Spoel de mosselen
af en verwijder de kapotte schelpen.
Ontvel de tomaten,
snij in vieren, verwijder de zaadjes en halveer. Snij of schaaf de
venkel in dunne plakken en snij het groen grof. Pel de ui en snij in
ringen.
Breng de mosselen
met de ui, venkel en wijn in een ruime pan met deksel erop aan de
kook. Til het deksel op als het kookt en schep de mosselen om. Druk
het deksel weer op de pan en laat het kookvocht het deksel nog twee
keer omhoog drukken.
Roerbak de spinazie
en voeg de tomaat stukken toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep bij de
mosselen. Schud de pan om en bestrooi voor het serveren met
venkelgroen.
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten