3 eetlepels olijf- of archideolie
25 gram boter
600 gram schouderkarbonades
versgemalen peper en zout
4 sjalotjes of 1 grote ui,
gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
1 kleine knolselderij, geschild en
in blokjes
2 eetlepels bloem
200 milliliter kookroom
200 milliliter vleesbouillon
1 eetlepel grove mostard
1 eetlepel gehakte verse salie
enkele salie blaadjes voor de
garnering
Verhit de olie met
de boter en bak hierin de schouderkarbonades, bestrooi met zout en
versgemalen peper, goudbruin. Schep het vlees uit de pan. Fruit in
het bak vet de sjalotjes of de ui en knoflook. Schep de selderij
erdoor en bak deze even mee.
Strooi de bloem er
over en voeg de kookroom, bouillon, mostard en gehakte salie toe. Leg
het vlees erin en stoof zachtjes 25 minuten. Bak enkele salieblaadjes
in een klein beetje olie licht krokant en leg ze voor het serveren op
het gerecht.
Bereidingstijd:
ca. 40 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten