200 gram chocolade-ijs
350 gram vanille-ijs
75 gram aardbeien
16 ijswafels (9 x 4 centimeter)
Bekleed een
vierkante (18 centimeter) vlakke bakvorm met vershoudfolie. Doe het
chocolade-ijs in de vorm en verdeel het gelijk matig met de
achterkant van een lepel, tot het ijs egaal de bodem bedekt. Verdeel
200 gram van het vanille-ijs snel op dezelfde manier over het
chocolade-ijs en zet het onmiddellijk in de vriezer.
Was de aardbeien en
pureer ze met een pureerstaaf. Meng de puree door de rest van het
vanille-ijs. Haal de bakvorm uit de vriezer en verdeel het
aardbeien-vanille-ijsmengsel erover. Druk het mengsel weer aan met de
achterkant van een lepel en spreid het egaal uit. Zet het minstens 3
uur in de vriezer tot het ijs vast is.
Haal het ijs uit de
diepvriezer en til het met behulp van de vershoudfolie uit de
bakvorm. Trek de vershoudfolie aan de zijkanten naar beneden en snijd
het ijs in 8 even grote rechthoeken. Leg steeds een wafel op
deboven- en onderkant van iedere rechthoek en serveer ze direct.
Bereidingstijd: Circa 15 minuten en
invriestijd 3 uur
Geen opmerkingen:
Een reactie posten