1 soepkip
2 liters water met kruidenbuiltje of bouillontabletten
3 lente uien in stukjes
1 kleingesneden rode Spaanse peper
250 gram soepgroenten
2 eetlepels pindakaas
1 deciliter slankroom of slagroom
75 gram gepelde gezouten pinda's
allesbinder
zout uit de molen
Trek bouillon van de kip, het water en de kruiden.
Reken ca. 2 uur op een lage stand.
Zeef dan de bouillon en neem het vlees van de botjes.
Schep het vet er af.
Breng de bouillon dan opnieuw aan de kook.
Voeg de uien, de peper, de groenten en de pindakaas toe.
Verwarm dit al roerende gedurende ca. 15 minuten.
Voeg de room, het kippenvlees en de pinda's toe.
Bind eventueel met de allesbinder.
Maak de soep op smaak met zout.
bereidingstijd: circa 160 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten