3 appels
4 takjes verse munt
100 gram aardebeien
600 milliliter appelsap
1 citroen
water
100 milliliter Pimm's Nr. 1 likeur
of Picon amer
Ter decoratie:
100 gram
aardbeien
1 appel een
paar blaadjes verse munt
Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in stukjes en
breng ze met 100 milliliter water in een klein pannetje aan de kook.
Laat ze 5 minuten koken tot ze zacht zijn. Was de munt, hak hem fijn
en was de aardbeien. Doe de munt en aardbeien met de appels in een
keukenmachine en pureer het geheel. Giet de puree in een
diepvriesdoos. Pers de citroen uit, roer het citroensap samen met 50
milliliter Pimm's door de puree. Laat het mengsel afkoelen.
Plaats het appelpuree mengsel 3 uur in de vriezer. Werk met een vork
de ijskristallen los en plaats het mengsel opnieuw 3 uur in de
vriezer. Herhaal het proces opnieuw en plaats het mengsel nog eens
minstens 3 uur in de vriezer.
Breek de ijskristallen kort voor het serveren opnieuw op met een
vork, zodat de granita haar typische, soepele structuur krijgt.
Serveer de granita in 6 gekoelde martiniglazen. Was de aardbeien,
schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de vruchten in kleine
schijfjes. Garneer de granita met het fruit en de muntblaadjes,
verdeel de rest van de Pimm's erover en serveer direct.
Bereidingstijd:
circa 30 minuten en 9 uur invriestijd
Geen opmerkingen:
Een reactie posten