zaterdag 15 december 2012

Pimm's Granita (6 personen)


3 appels
4 takjes verse munt
100 gram aardebeien
600 milliliter appelsap
1 citroen
water
100 milliliter Pimm's Nr. 1 likeur of Picon amer
Ter decoratie:
100 gram aardbeien
1 appel een paar blaadjes verse munt

Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in stukjes en breng ze met 100 milliliter water in een klein pannetje aan de kook. Laat ze 5 minuten koken tot ze zacht zijn. Was de munt, hak hem fijn en was de aardbeien. Doe de munt en aardbeien met de appels in een keukenmachine en pureer het geheel. Giet de puree in een diepvriesdoos. Pers de citroen uit, roer het citroensap samen met 50 milliliter Pimm's door de puree. Laat het mengsel afkoelen.
Plaats het appelpuree mengsel 3 uur in de vriezer. Werk met een vork de ijskristallen los en plaats het mengsel opnieuw 3 uur in de vriezer. Herhaal het proces opnieuw en plaats het mengsel nog eens minstens 3 uur in de vriezer.
Breek de ijskristallen kort voor het serveren opnieuw op met een vork, zodat de granita haar typische, soepele structuur krijgt. Serveer de granita in 6 gekoelde martiniglazen. Was de aardbeien, schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de vruchten in kleine schijfjes. Garneer de granita met het fruit en de muntblaadjes, verdeel de rest van de Pimm's erover en serveer direct.

Bereidingstijd: circa 30 minuten en 9 uur invriestijd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten