donderdag 4 oktober 2012

Eierquiche

5 eieren
6 blaadjes diepvries bladerdeeg
broodkruim of 2 eetlepels ongekruid paneermeel
2½ deciliter slagroom
2 theelepels tijm
snufje zout en peper
1 grote stengel prei in ringen
1 grote paprika in stukjes


Neem de eieren 10 minuten van tevoren uit het doosje in de koelkast. Zet de heteluchtoven op 175° C (gas/elektra 200 °C). Laat het deeg naast elkaar ontdooien op een plank en rol uit tot een grote cirkel. Bekleed hiermee een ingevette quichevorm (24 cm) tot aan de rand. Verdeel broodkruim over de bodem. Klop 4 eieren los met de slagroom en de kruiden in een kom. Meng met de groenten en vul hiermee de quiche. Vouw het deeg om met de vingers tot een rand. Klop het overige ei los en bestrijk hiermee de rand. Bak de quiche in 50-55 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstijd: circa 90 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten