De cake kan ook met
(ontvelde) perziken of met abrikozen worden gemaakt. Gebruik een
grote diepe ronde of vierkante bakvorm of schaal om de cake in te
bakken (30 centimeter).
250 gram zachte boter
300 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram suiker
mespunt zout
½ theelepel bakpoeder
4 eieren
150 milliliter
6 rijpe nectarines
Verwarm de oven
voor op 180 graden. Vet een bakvorm in en bestuif licht met bloem.
Leg op de bodem eventueel een vel bakpapier. Maak een beslag van
boter, zelfrijzend bakmeel, suiker, bakpoeder, eieren en yoghurt en
voeg zout toe. Klop tot een glad beslag. Halveer de nectarines en leg
ze met het snijvlak omhoog in de vorm. Schenk hierover het beslag
uit. Schuif het geheel in de oven en bak de cake in 50-60 minuten
gaar.
Controleer of de
cake gaar is door er een houten prikker in te steken, die er droog
uit moeten komen. Laat de cake in de vorm uitdampen en keer de cake
dan op een bord. Serveer warm met een bol ijs of serveer de cake bij
een kop koffie of thee.
Bereidingstijd: circa 90 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten