Voorwaarde nummer
één voor een lekkere gazpacho is dat de tomaten superrijp en
smakelijk zijn.
750 gram rijpe tomaten
1 kleine komkommer
1 grote teen knoflook
1 deciliter olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
tabasco
Voor de garnering:
stuk paprika
1 lente-uitje
2-3 zwarte
olijven
basillicum
Kruis
de tomaten aan de onderkant in. Leg ze in kokend water zodat het
velletje gemakkelijk loslaat. Verwijder het velletje. Snijd de
tomaten in stukken. Schil de komkommer en snijd deze in stukken. Pel
de teen knoflook. Doe alles in de mengkom van de foodprocessor en
schakel de motor in. Laat tot een gladde soep draaien onder het
toevoegen van olie en azijn. Stop de motor zodra de soep glad
gepureerd is. Proef en breng op smaak met tabasco. Zet de soep in de
koelkast om door en door koud te worden. Snijd voor de garnering
paprika, lente-ui en olijven klein. Garneer de soep (staat mooi in
een glas) vlak voor het serveren mee en steek er de kleinste
(top)blaadjes van een takje basilicum in.
Bereidingstijd:
circa 20 minuten plus circa 120 minuten in de koelkast
Geen opmerkingen:
Een reactie posten