150 gram bloem
zout
50 gram witte basterdsuiker
100 gram koude boter
1 eidooier
2 eetlepels ijswater
2 deciliter slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepels suiker
100 gram roomkaas naturel of mascarpone
200 gram aardbeien
200 gram frambozen
100 gram bramen
100 gram bosbessen of aalbessen
takje citroenmelisse of munt
Maak eerst het deeg en zeef daarvoor de bloem boven een kom. Voeg een snufje zout, de suiker en de boter toe. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes. Wrijf de massa met de vingers fijn. Voeg de eidooier toe en kneed de massa met een koele hand tot een samenhangende bal. Meng er eventueel wat ijswater door als het deeg te droog is. Leg de deegbal even in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vlaai- of quichevorm Ø 24 cm in. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en bak de taartbodem met een steunvulling (bakknikkers of peulvruchten) 20-25 minuten in het midden van de oven. Verwijder de laatste 5 minuten de steunvulling zodat de hele taartbodem goudbruin wordt. Laat de deegbodem afkoelen.
Klop de slagroom met de vanillesuiker en de suiker stijf. Meng de roomkaas erdoor en verdeel het mengsel over de taartbodem. Schik de schoongemaakte vruchten erop en garneer met citroenmelisse of munt.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten