Deze Italiaanse
omelet met plakjes courgette en champignons kan eventueel extra
bestrooid worden met geraspte kaas of met plakken mozzarella worden
bedekt die dan kort onder de grill van de oven kunnen worden
gesmolten.
1 courgette
125 gram champignons
1 kleine teen knoflook
olijfolie
4 eieren
100 milliliter melk
zout
peper
2 eetlepels gehakte peterselie
Snijd of schaaf de
courgette in dunne plakken. Maak de champignons schoon en snijd ook
deze in plakjes. Pel en snipper de teen knoflook. Verhit in een grote
koekenpan een beetje olie en fruit hierin de plakjes courgette enkele
minuten. Voeg de champignons toe en laat ze kleuren. Voeg extra olie
toe indien nodig. Strooi de gehakte knoflook in de pan. Klop de
eieren met de melk in een grote kom los met een garde. Breng op smaak
met zout, peper en de helft van de peterselie. Draai de warmtebron
laag en schenk de losgeklopte eieren over de groente in de pan. Schep
voorzichtig om zodat alles met ei bedekt wordt en laat alles zachtjes
stollen. De onderkant van de fritatta moet licht gekleurd zijn.
Plaats om de bovenkant goed te laten stollen de pan voor 1-2 minuten
onder een hete grill of leg een deksel op de fritatta zodat ook de
bovenkant goed stolt. Laat de Italiaanse omelet op een groot bord
glijden, bestrooi met de rest van de gehakte peterselie en serveer in
punten. De fritatta kan ook koud worden gegeten.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten