1 kilogram aardappelen (kruimig kokend), geschild
zout
versgemalen peper
250 milliliter warme melk
50 gram boter of vloeibaar bakproduct
1 ui, gesnipperd
1 appel, geschild en in blokjes
1 theelepel kerriepoeder
500 gram zuurkool
100 gram geraspte belegen kaas
2 eetlepels paneermeel
150 gram bacon, in plakjes
ovenschaal, ingevet
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp er met zout en peper, 200 ml warme melk en de helft van de boter een puree van. Houd deze even warm. Verhit de rest van de boter, fruit hierin de ui, schep de appelblokjes en kerriepoeder erdoor en bak even mee. Meng de uitgelekte zuurkool en de rest van de melk erdoor en stoof zachtjes 20 minuten. Schep het zuurkoolmengsel in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Verdeel de kaas gemengd met paneermeel erover.
Bereidingstijd: circa 40 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten