donderdag 25 oktober 2012

Zonnige zomerwrap (2 personen)

6 wraptortilla’s Ø 25 centimeter
3 rijpe avocado’s
200 milliliter crème fraîche (Melkan)
cayennepeper of versgemalen peper
2 eetlepels citroensap
kleine krop ijsbergsla, in reepjes
1 blikje maïs, uitgelekt
200 gram cherry-/kerstomaten, gehalveerd of in vieren
1/2 komkommer, in blokjes
200 gram gerookte kipfilet (vleeswaren), in reepjes


Verwarm de tortilla’s 1-2 minuten per kant in een droge hete koekenpan of gestapeld op een afgedekt bord, in de magnetron op 400 Watt 2-3 minuten zodat ze wat soepeler worden. Schil de avocado’s. Pureer de helft ervan met de crème fraîche en voeg een beetje peper toe. Snijd de andere helft in kleine stukjes en besprenkel deze met citroensap. Leg de tortilla’s naast elkaar. Bestrijk ze met de avocadocrème en beleg ze met slareepjes, maïs, tomaat, komkommer, kipreepjes en avocadostukjes. Vouw een klein deel van de tortilla aan de onderkant over de vulling en rol op tot een wrap. Zet deze eventueel vast met een prikker.

Bereidingstijd: circa 20 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten